2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosított műanyagból készülnek a Vodafone új SIM-kártyái

A vállalat korábban a kártyatartó felület méretének csökkentésével már jelentős mennyiségű műanyagot spórolt meg, most az alapanyagon is változtattak.

Januárban számoltunk be róla, hogy a Vodafone fenntarthatósági stratégiája részeként bevezetett kisebb kártyatartókkal egy év alatt 1,6 tonna műanyagot spórolt meg. Az  intézkedés sikerén felbuzdulva a vállalat tovább csökkenti a SIM-kártyák hulladéklábnyomát.

Az elmúlt időszakban környezettudatos ecoSIM-kártyát és plasztikkártya nélküli eSIM-et is bevezetett a Vodafone Magyarország.

Az elektronikus SIM-kártyák kezelésére alkalmas készülékekhez a Vodafone eSIM-et, míg a nem kompatibilis készülékek esetében 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított ecoSIM-eket biztosít.

Az ecoSIM-et a Vodafone a teljes európai piacán, valamint Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában is bevezeti.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
A vállalatok többnyire csak beszélni szeretnek a klímavédelemről A többség nem hiányolja az egyszer használatos műanyagokat Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett Műanyag élőhellyé változott a Csendes-óceánon úszó szemétsziget
Tovább a forrásra: mmmonline.hu
Vissza
Hírfolyam