2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az olajvállalatok és a válságkezelés

Egy friss kutatás alapján úgy tűnik, a legnagyobb olajvállalatok csak szavak szintjén elkötelezettek az iránt, hogy elősegítsék a párizsi klímamegállapodás céljainak megvalósítását.

A klímatudatosság fokozódásával az olajvállalatokra is egyre nagyobb nyomás nehezedik, aminek következtében hirtelen grandiózus klímavédelmi tervekkel álltak elő – ezek azonban a Haszon magazinban ismertetett kutatás alapján hagynak kívánnivalót maguk után.

 A Grantham Klímaváltozási és Környezetvédelmi Kutatóintézet tudósai megvizsgálták ezeket a terveket, és arra jutottak, hogy

az olajcégek a legtöbb esetben tudományosan megalapozatlan és megvalósíthatatlan célokat tűztek ki.

A Science tudományos folyóiratban publikált tanulmányban a kutatók megvizsgálták a világ 52 legnagyobb, tőzsdén jegyzett olaj- és gázipari társaságának a károsanyag-kibocsátás-csökkentési céljait.

Ebből az 52 vállalatból csupán egyetlen cég, az Occidental Petroleum vállalta, hogy 2050-ig megteszi a szükséges lépéseket ahhoz, hogy 1,5 Celsius-fok alatt maradjon a felmelegedés, míg a Royal Dutch Shell a kettő Celsius-fokos követelmények betartására tett ígéretet.

Vagyis 52 vállalatból csupán kettő tudott előállni tudományosan megalapozott akciótervekkel.

Az eredmény összecseng az elmúlt időszak számos kutatásának következtetésével: a világ államai és vállalatai olyan mértékben tervezik továbbra is égetni a fosszilis tüzelőanyagokat, amely összeegyeztethetetlen a párizsi megállapodás céljaival.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: haszon.hu
Vissza
Hírfolyam