2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kaposvár díjjal serkenti zöldülésre az éttermeket

A Race to Zero étterem díj lényege, hogy azokat a vendéglátóhelyeket jutalmazzák, amelyek megtették az első lépéseket a fenntarthatóság felé.

A díjat életre hívó Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, a Rakun és a Munch.hu is elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt.

A díjat annak érdekében hozták létre, hogy népszerűsítsék, illetve értékeljék az éttermek ilyen irányú megmozdulásait.

Az értékelésnél fontos szempont lesz a hulladékcsökkentés, a környezetvédelem, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás is.

A díjazott éttermek olyan nyereményekben részesülnek, amelyek elősegítik a további fenntarthatósági törekvéseiket. Ilyenek például az egy évre szóló használtolaj-elszállítás, Rakun és Munch partnerségi kedvezmény, illetve 50 ezer forint értékű zöldtermékcsomag.

Ahogy arról az Élő Bolygónk is beszámolt, Kaposvár az elsők között csatlakozott az ENSZ fenntartható szemléletmódot népszerűsítő Race to Zero kezdeményezéséhez. A város önkormányzata a Kék Bolygó Alapítvánnyal és a Budapesti Brit Nagykövetséggel együttműködésben valósítja meg a pilotprogramot.

Neked ajánljuk
A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra Lehet úgy zöld egy vállalkozás, hogy a környezetvédelem profitot is hoz neki? Hozd (hideg)tető alá a környezettudatos otthonod! Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: kaposvarmost.hu
Vissza
Hírfolyam