2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb kezdeményezésekkel gazdaság zöldítéséért

Az MNB hagyományteremtő szándékkal megalapítja a Zöld Pénzügyi Tudományos Díjakat, és létrehozza a Zöld pénzügyi kutatási kezdeményezést, amelynek felhívására olyan kutatási tervvel lehet nevezni, amely a fenntartható pénzügyek területéhez kapcsolódik, és tudományos igényességű kutatási programot fogalmaz meg.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját a környezet megóvását célzó magyarországi pénzügyi szolgáltatások támogatása, illetve a piaci szereplők és saját ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében.

Mivel a zöld pénzügyek térnyeréséhez szükséges a mögöttes módszertanok, modellek és szemlélet megújítása, a jegybank idén a program keretében több kategóriában, hagyományteremtő céllal megalapítja a Zöld Pénzügyi Tudományos Díjakat, továbbá létrehozza a Zöld pénzügyi kutatási kezdeményezést.

Az MNB a Nemzetközi Zöld Pénzügyi Életműdíjat olyan nem magyar állampolgárságú szakember számára adományozza, aki nemzetközi relevanciájú, úttörő jelentőségű kutatási eredményekkel járult hozzá a fenntartható gazdálkodás zöld pénzügyi tudományos vizsgálatának és megvalósításának fejlődéséhez.

A Zöld Pénzügyi Tudományos Nagydíj az elmúlt évek publikációs tevékenysége alapján kiemelkedő zöld pénzügyi kutatást végző, magyar állampolgárságú szakember számára adományozható. A Zöld Pénzügyi Talentum Díjat pedig olyan, 41 évnél fiatalabb magyar állampolgárságú szakember számára adományozza az MNB, aki az elmúlt évek publikációs tevékenysége alapján kiemelkedő zöld pénzügyi kutatást végzett.

A jegybank által létrehozott Zöld kutatási kezdeményezés elnevezésű pályázati felhívásra olyan kutatási tervvel lehet nevezni, amely aktuális, a zöld pénzügyek területéhez kapcsolódó, tudományos igényességű kutatási programot fogalmaz meg

A részletes pályázati felhívások az MNB honlapján érhetők el.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam