2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy érdeklődés fogadta a zöldlakáshitelt

A Zöld otthon program október 1-jei indulása óta ötmilliárd forint értékben igényeltek „zöld” jelzáloghitelt 450 ügylet keretében a Takarékbanknál – közölte a Takarék Csoport.

Jövő év júniusa után szinte csak olyan ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amelyik megfelel a zöldhitel feltételeinek. A Takarékbank ezért nagy érdeklődésre számít, és azzal számol, hogy a jelzáloghitel-felvételt tervező ügyfelek között ez az új termék lesz az egyik legnépszerűbb.

A zöldhitel gazdasági előnyeit  a Duna House Pénzügyek szakértői konkrét számításokkal támasztották alá. Ha a kiszemelt lakás zöldkompatibilis, akkor a megvásárlásához szükséges hitelt jobb kamatfeltételekkel igényelheti az ügyfél. A szakértők kalkulációi szerint 

a kétgyermekes családok – ugyanabból az önerőből és havi törlesztőből – akár 13 millió forinttal drágább lakást is vásárolhatnak, ha az új építésű, és megfelel a zöldfeltételeknek.

A Takarék Csoport közleménye szerint átalakítják kockázatkezelési stratégiájukat, amelyben a hangsúlyos szempontok közé emelik a fenntarthatóságot, illetve rendszeressé teszik a környezeti, társadalmi és irányítási kockázatok elemzését.

Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója elmondta: a fenntartható banki működés a gazdaság valamennyi szereplőjének érdeke. A hitelintézetek ezáltal közvetlenül segítik a lakosságot és a vállalkozásokat a fenntartható életmód és működés elérésében, közvetve pedig növekszik a bankok stabilitása.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: azuzlet.hu
Vissza
Hírfolyam