2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aláírta az OTP az ENSZ felelős banki működést előmozdító irányelveit

A fenntartható bankszektor egységes keretrendszere a világ különböző pontjain működő bankok és az ENSZ Környezetvédelmi Program Pénzügyi Kezdeményezése (UNEP FI) közötti partnerség keretében került kidolgozásra. A csatlakozással az OTP bank vállalja, hogy hatékonyan megvalósítja fenntarthatósági stratégiáját, és a fenntarthatóságot üzleti tevékenysége középpontjába helyezi.

Az irányelvek elsődleges keretként szolgálnak annak biztosításához, hogy a bankok stratégiája és gyakorlata összhangban álljon azzal a jövőképpel, amelyet a társadalom az ENSZ fenntartható fejlődési céljaiban és a párizsi éghajlatváltozási megállapodásban a jövőre nézve felvázolt – ismertette a bank közleményét a Portfolio.

Az irányelveknek megfelelően az aláíró bankok mérik az üzleti tevékenységük által kiváltott környezeti és társadalmi hatásokat, célokat határoznak meg és valósítanak meg azokon a területeken, ahol a legjelentősebb hatást gyakorolják, majd rendszeresen beszámolnak az elért eredményeikről.

Az irányelvek keretet biztosítanak a bankok számára a fenntarthatóbb gazdaság felé történő átmenetből fakadó kockázatok szisztematikus feltárásához.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
A K&H jövőkutatása szerint megkerülhetetlen lesz a fenntarthatóság Az MNB is felkerült a WWF zöld pénzügyi „térképére” Lemaradásban vannak a bankok a klímaváltozással kapcsolatos felkészülésben Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam