2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet

A Magyar Marketing Szövetség programjai elsősorban a gazdasági és szakmai értékteremtésre fókuszálnak, de ezekkel párhuzamosan társadalmi és környezeti értékteremtést támogató kezdeményezéseket is életre hívnak. Október 20-án létrehozott zöld tagozatuk célja, hogy platformot biztosítson azoknak vállalatoknak, amelyek szem előtt tartják a környezeti fenntarthatóság elveit.

A legtöbb vállalat életében egyre inkább teret nyer az ügy (vagy az elterjedt angol kifejezéssel élve „purpose”) által vezérelt működés, amelynek végső célja, hogy a gazdasági profittermelésen túl társadalmi és környezeti hasznot, értéket is létrehozzanak a vállalkozások.

A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) hisz az értékteremtés erejében, és vallja, hogy az ügyvezérelt gondolkodás és működés elterjedésében a marketingnek, így a szövetségnek is kiemelt szerepe van – emelte ki Hinora Ferenc, a szervezet elnöke.

Az MMSZ ezért alapította meg Zöld tagozatát, amely egyben előszobája a Purpose Marketing Közösség létrehozásának is.

„Az aktív tagok elkötelezték magukat amellett, hogy közösen formálják azoknak az aktivitásoknak a marketingkommunikációját, amelyek a zöldebb jövő megteremtésére irányulnak” – mondta el az eseményt követően Hermann Zsuzsanna, a tagozat elnöke.

„A zöld kommunikáció speciális terület, és az ehhez kapcsolódó marketing és kommunikáció nagyban meghatározza azt, ahogy erről gondolkodunk – fogalmazott Hermann Zsuzsanna. – A Magyar Marketing Szövetség Zöld tagozata a jövőért jött létre. Feladata, hogy minél többeket ösztönözzön arra, hogy ne csak gondoljon a jövőre, tegyen is érte. A tagság olyan cégek marketingszakembereiből áll, akik a termékfejlesztéseik, márkáik, kommunikációjuk és üzeneteik által kifejezhetik felelősségüket a jövő irányában.”

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam