2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Ericsson a digitalizációban látja a klímavédelem kulcsát

A vállalat szerint az 5G szélesebb körű használata döntő faktor lehet az Európai Zöldmegállapodás ambiciózus céljainak elérésében.

Az alapvető digitalizációs megoldások szélesebb körű használatával az Ericson szerint az Unió 2017-es kibocsátásának akár 20 százalékával is csökkenthető lenne a karbonszennyezés.

A vállalat klímacsúcs alkalmából közzétett számításai szerint 2030-ra a célként megfogalmazott éves 1400 millió tonna szén-dioxid-ekvivalens kibocsátáscsökkentés 40 százaléka közvetlenül a kommunikációs hálózatok és hálózatokra való kapcsolódás elérhetőségétől függ majd.

Ha a négy legnagyobb kibocsátást generáló szektor – az energetika, a közlekedés, a gyártás és az építőipar – kihasználná az 5G által nyújtott megoldásokat, az akkora csökkentést hozhatna, mint ha az EU-ban közlekedő minden hetedik autót levennénk az utakról

– idézi az Ericsson friss közleménye a McKinsey Net-Zero Europe című tavalyi elemzésének eredményét. A szakemberek számításai szerint a legnagyobb kibocsátáscsökkenés az 5G alkalmazásával az energiaszektorban lenne elérhető.

Az 5G-s környezeti szenzorok széles körű felhasználásával például olyan rendszereket lehet kiépíteni, amelyek valós időben szabályozzák az épületek energiafogyasztását a pazarlás csökkentése érdekében, de a megtermelt megújuló villamos energia elosztását is hatékonyabbá lehetne tenni a technológia alkalmazásával.

Neked ajánljuk
Az 5G nem csak digitális forradalmat, növekvő kibocsátást is jelent Ügyfeleit is segíti a tudatos életmódban a Gránit Bank Új szolgáltatás segíti az energetikai épület-korszerűsítéseket Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam