2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A játékok piacán is egyre fontosabb a fenntarthatóság

A fenntartható játékok gyártása ma már globális megatrend, ami egyelőre egyes kiemelt piacokon jelenik meg egyértelműen, de egyre terjed tovább – mondta el az előzetes piackutatások alapján a nürnbergi játékvásáron Florian Hess, az eseményt rendező Spielwarenmesse EG elnökségi tagja.

A jövő február 2–6. között rendezendő játékvásár szervezői külön fenntarthatósági díjat is kiosztanak majd – derült ki a hvg.hu összeállításából.

A kiállításon négy kategóriában is foglalkoznak a fenntarthatósággal, három esetben az anyagfelhasználás – természetes anyagok (pl. fa, bambusz, papír), cellulózból, kukoricából, keményítőből fehérjékből előállított bioműanyagok vagy újrafelhasznált anyagok alkalmazása –, illetve a játékok témaválasztása alapján. 

A fenntarthatóságra törekvő gyártók közül kétféle szereplő van:

a kisebb, eleve a fenntartható játékkészítésre koncentráló startupok, illetve azok a nagy gyártók, amelyek kis lépésekkel igyekeznek fenntarthatóbbá válni, például környezetbarát csomagolással, az előállítás átalakításával, újrahasznosítással.

Az újrahasznosítással kapcsolatban Florian Hess a portálnak nyilatkozva rámutatott: érdekes ellentmondást kell a gyártóknak áthidalni. A gyermekjátékok esetében ugyanis fontos kritérium, hogy ne lehessen őket könnyen szétszedni, az újrahasznosításnál viszont pont annak a szempontnak kellene érvényesülnie, hogy minél könnyebben lehessen összetevőire bontani az eszközt.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam