2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fosszilis vállalatok rekordméretű delegációval képviseltetik magukat Glasgow-ban

A BBC birtokába jutott elemzés alapján a fosszilis vállalatok képviselőinek delegációja együttesen nagyobb, mint bármelyik különálló ország.

A Global Witness birtokába került lista név szerint felsorolja a delegációk képviselőit. Ez alapján a fosszilis vállalatoktól összesen 503 ember jelent meg a COP26-on, míg a legnagyobb országos delegáció Brazíliáé, 479 delegálttal.

Több mint 100 fosszilisenergia-vállalat képviseli magát a konferencián, és 30 szakmai szövetség és tagszervezet is jelen van, amely ezekhez köthető.

A fosszilis vállalatok képviselői többen vannak, mint a klímaváltozás által legjobban érintett 8 ország delegációja összesen: ezek Puerto Rico, Mianmar, Haiti, a Fülöp-szigetek, Mozambik, a Bahamák, Banglades és Pakisztán.

Az országos képviseletek közül 27 regisztrált hivatalosan is fosszilis lobbistát, köztük Kanada, Brazília és Oroszország.

„A szennyező fosszilis vállalatok mérgező érdekeinek előmozdításáért fizetett több száz ember jelenléte csak növeli a klímaaktivisták szkepticizmusát, akik úgy látják, hogy ezek a tárgyalások a globális vezetők késlekedésének bizonyítékai” – írta Murray Worthy, a Global Witness gázkampányának vezetője egy sajtóközleményben.

Az ENSZ 26. klímakonferenciájának résztvevői II. Erzsébet brit uralkodó videóüzenetét hallgatják
Fotó: MTI/AP POOL/Alberto Pezzali
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam