2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így zöldülnek a kozmetikai gyártók

A tudatos fogyasztók igényeire egyre több gyártó igyekszik valós válaszokkal szolgálni. Mit érdemes keresned a polcokat böngészve?

A szépségipar egyre több szereplője figyel oda termékeinek környezeti lábnyomára, nemcsak az összetevők, de a csomagolás tekintetében is – mutat rá a Habostorta.hu. Vásárlóként érdemes körültekintő választással honorálni az arra méltó gyártók igyekezetét.

  • Újratölthető és lebomló csomagolás Egyre több olyan kozmetikum – sampon, balzsam, hidratáló, alapozó, stb. – található a boltok polcain, amelyeknél nem kell újra meg újra megvásárolni a csomagolást, így a műanyaghulladék mennyisége is csökken. A lebomló csomagolások is hódítanak.
  • Szilárd elhatározás  A folyékony termékek mellett megjelennek a szilárd változatok – legyen szó tusfürdőről, samponról vagy akár arctisztítóról. Ezek kis helyigényük miatt utazáskor kiváló alternatívát jelentenek, ráadásul gazdaságosabbak is.
  • Kint leszünk a vízből A bőrápolók igen nagy százalékban tartalmaznak vizet (van, amelyik akár 95%-ban!). Egyes cégek vízmentes receptek kifejlesztésével csökkentik a termékek méretét, egyben a szállítás és a csomagolás környezeti terheit. Az ilyen termékek por állagúak, vízzel kell őket aktiválni.
  • Természetes összetevők Nem csak az élelmiszereknél fontos szempont, hogy ne tartalmazzanak ártalmas vegyszereket – hiszen a kozmetikumokból származó vegyi anyagok lemosódnak a bőrünkről, és gyakran a természetes vizekben kötnek ki.
Neked ajánljuk
Az 5G nem csak digitális forradalmat, növekvő kibocsátást is jelent Újra lehet pályázni a nyugat-balkáni régiót érintő klímavédelmi projektek támogatására 2033-ig 7 millió autóhoz készül majd villanymotor Győrben Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: habostorta.hu
Vissza
Hírfolyam