2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így zöldülnek a kozmetikai gyártók

A tudatos fogyasztók igényeire egyre több gyártó igyekszik valós válaszokkal szolgálni. Mit érdemes keresned a polcokat böngészve?

A szépségipar egyre több szereplője figyel oda termékeinek környezeti lábnyomára, nemcsak az összetevők, de a csomagolás tekintetében is – mutat rá a Habostorta.hu. Vásárlóként érdemes körültekintő választással honorálni az arra méltó gyártók igyekezetét.

  • Újratölthető és lebomló csomagolás Egyre több olyan kozmetikum – sampon, balzsam, hidratáló, alapozó, stb. – található a boltok polcain, amelyeknél nem kell újra meg újra megvásárolni a csomagolást, így a műanyaghulladék mennyisége is csökken. A lebomló csomagolások is hódítanak.
  • Szilárd elhatározás  A folyékony termékek mellett megjelennek a szilárd változatok – legyen szó tusfürdőről, samponról vagy akár arctisztítóról. Ezek kis helyigényük miatt utazáskor kiváló alternatívát jelentenek, ráadásul gazdaságosabbak is.
  • Kint leszünk a vízből A bőrápolók igen nagy százalékban tartalmaznak vizet (van, amelyik akár 95%-ban!). Egyes cégek vízmentes receptek kifejlesztésével csökkentik a termékek méretét, egyben a szállítás és a csomagolás környezeti terheit. Az ilyen termékek por állagúak, vízzel kell őket aktiválni.
  • Természetes összetevők Nem csak az élelmiszereknél fontos szempont, hogy ne tartalmazzanak ártalmas vegyszereket – hiszen a kozmetikumokból származó vegyi anyagok lemosódnak a bőrünkről, és gyakran a természetes vizekben kötnek ki.
Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: habostorta.hu
Vissza
Hírfolyam