2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra lehet pályázni a nyugat-balkáni régiót érintő klímavédelmi projektek támogatására

A támogatási program 400 millió forint keretösszegű újabb felhívása a hazai cégek és tudományos központok további régiós szerepvállalását szolgálja a zöldgazdasági technológia- és tudásmegosztás területén – hangsúlyozta az ITM közleménye.

A programot az eddigi tapasztalatok alapján széles körű érdeklődés övezi, a magyar zöldipari cégek egyre nagyobb számban építenek a lehetőségre az üzleti stratégiájuk kidolgozásakor – mutatott rá az MTI-hez eljuttatott közleményben Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

A közlemény felidézi: a nyugat-balkáni klímavédelmi projektek támogatására nyáron kiírt felhívás nagy érdeklődés mellett zárult le. A projektjavaslatok a támogatási keretösszeget újra többszörösen meghaladó igénnyel érkeztek be, melyek értékelését követően 12 projekt nyert támogatást.

A támogatásban részesülő projektek erősítik Magyarország nemzetközileg is elismert klímavédelmi törekvéseit, hiszen érdemi hozzájárulást jelentenek a nemzetközi klímafinanszírozási erőfeszítésekhez

– emelte ki Steiner Attila. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a megvalósuló tevékenységek jól illeszkednek a Zöld Központ és a bécsi székhelyű Energiaközösség közös tudásközpontjának programjaihoz is, amelyhez számos nyugat-balkáni önkormányzat csatlakozott az elmúlt hónapokban.

A nyertes pályázatok iparági szempontból jól differenciáltak: az energia, a vízipar, a körforgásos gazdaság és a városfejlesztés területén egyaránt megfogalmaznak szén-dioxid-kibocsátás-csökkentő célokat. 

A november 12-én megjelent támogatási felhívás a Zöld Központ honlapján érhető el, a kérelmeket 2021. december 20-án 16.00 óráig lehet benyújtani.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár A zavarba ejtő 4000 éves szikla Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam