2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás a munkaerőpiacot is átalakítja

A robotizálás és a mesterséges intelligencia széles körben való alkalmazása mellett klímavédelmi erőfeszítések, közelebbről a megújuló energiák térnyerése is befolyásolja az elkövetkező évtized munkaerőpiaci folyamatait egy friss amerikai tanulmány szerint.

A kutatás még két területnek, az informatikának és az egészségügynek „jósol szép jövőt” az Index szerint.

A kutatók becslései szerint 2030-ban 68 százalékkal több szélturbina-technikusra lesz szükség, mint napjainkban.

A megújuló energiaforrások növekvő mértékű felhasználása miatt a napelemek felszerelésével foglalkozó szakemberek iránti igény is nőni fog, 52 százalékkal.

A szakemberek előrejelzése alapján járványügyi szakemberből is többre lesz szükség, a jelenleginél közel 30 százalékkal. Emellett arra számítanak, hogy az egészségügyben nagyobb lesz a szakmai és a társadalmi, illetve az anyagi megbecsülése az ápolónőknek, akik iránt 52 százalékkal nő majd a kereslet.

Hozzátehetjük: mivel a klímaváltozást kutatások sora hozta összefüggésbe számos egészségügyi kockázat növekedésével, így közvetve is hozzájárulhat a betegellátáshoz kapcsolódó munkakörök szerepének felértékelődéséhez.

Neked ajánljuk
Nagy érdeklődés fogadta a zöldlakáshitelt A marketing sem csak a zöld ámítások terepe lehet A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam