2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra

A Balaton Bútor 125 évvel ezelőtt Veszprém első ipari létesítményeként jött létre. Precizitásának, tapasztalatának, fejlett technológiájának köszönhetően mára a régió egyik legkorszerűbb bútorgyártó üzeme lett. A bútorgyártásban nemzetközi szinten is elismert cég számos termékét még Ausztráliába is exportálják.

A Balaton Bútor Kft. eredetileg a bakonyi fakitermelés feldolgozására jött létre, mára azonban az ország teljes területéről szállítanak fát az üzemükbe, a megrendelt termékek előállításához. A modern, gépesített gyártósorok mellett továbbra is az asztalos szakemberek tudása a központi tényező. A hazai díjnyertes formatervezők mellett számtalan híres, nemzetközi tervezővel is dolgoznak – mondta el a Balaton Bútor ügyvezető igazgatója a Fejlődik a hazai! legújabb adásában.

Dr. Kalauz Károly rámutatott: napjainkban egyre inkább teret hódít az, hogy fenntartható világot teremtsünk magunknak, és abban igenis az időtálló termékek és bútorok is egyre népszerűbbek.

„A gyorsan amortizálódó, eldobható termékekkel csak a hulladékot generáljuk, ezért úgy gondolom, napjainkban egyre inkább mérvadó szempont a hosszú életű termékek vásárlása”

– hangsúlyozta a vállalatvezető. A Balaton Bútor kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra. Hivatalos FSC-tanúsítványukkal biztosítják, hogy minden termeléshez felhasznált kivágott fa után ültetnek egy újat, így nemcsak felhasználják az erőforrásokat, hanem az utánpótlásról is gondoskodnak.

Emellett olyan minőség- és környezetpolitika mentén dolgoznak, amely biztosítja, hogy az anyaghasználatban és működésben egyaránt megjelenik a környezettudatosság.

Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam