2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapesten vonulnak fel Közép-Európa zöld innovátorai

Az előzetes várakozásnál is több, közel 180 kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó szakkiállításán.

Az export növeléséért felelős helyettes államtitkár, a rendezvény kormánybiztosa szerint a kiállítók száma és összetétele alapján kijelenthető, hogy Közép-Európa legnagyobb környezetipari szakkiállítása kezdődik november 29-én a planet 2021 keretében, hiszen

a V4-országokból közel 180 kis-, közepes és nagyvállalat, startup, szakmai szervezet és oktatási intézmény vonultatja fel legújabb innovációit, találmányait.

Olyan kulcsfontosságú területek szereplői mutatkoznak be, mint a hulladékgazdálkodás, a vízgazdálkodás, a közlekedés, az energia vagy éppen az élelmiszertermelés – ismertette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közleményében Joó István.

A kiállítók között számos olyan innovatív cég képviselteti magát egyedülálló termékekkel, amelyek a lakosság számára is elérthetők, és segítik a fenntarthatóságot mindennapjainkban, mint például a néhány deciliter vízzel történő autómosás, élelmiszer-pazarlást csökkentő applikáció, beltéri növénytermesztés, illetve komposztálás – de a zöld átmenetet szolgáló, izgalmas ipari megoldásokat is megismerhetnek az expó látogatói.

A szakkiállítás mindenki számára ingyenesen látogatható az esemény honlapján, azonban előzetesen regisztrálni szükséges. Belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam