2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jeff Bezos állítja: többet költ klímavédelemre, mint az űrutazási vállalkozására

Jeff Bezost az elmúlt időszakban számos kritika érte azzal kapcsolatban, hogy a hatalmas vagyonából többet kellene fordítania a klímaváltozás elleni küzdelemre.

Bár Jeff Bezos évi 1 milliárd dollárért ad el Amazon-részvényeket a Blue Origin nevű űrutazási cégének finanszírozására, a kritikákra reagálva hangsúlyozta: a Bezos Earth Fund nevű szervezetén keresztül valójában nagyobb összeget fordít a klímaváltozásra, mint az űrprojektekre.

Bezos a Harvard Business Review című lapnak nyilatkozott a témában, kiemelve: bár „elképesztően sok teendő” van a Földön, az emberi civilizáció „folyamatos növekedése” érdekében az embereknek más bolygók erőforrásait is vizsgálniuk kell.

Az Amazon alapítója 2020-ban indította be a 10 milliárd dolláros Earth Fund nevű alapját, amely tudósokat, aktivistákat, valamint különböző szervezeteket támogat a klímaváltozás elleni harcban.

Az alapból eddig 947 millió dollárt osztottak ki, és a terv az, hogy 2030-ra a fennmaradó 9 milliárd dollárt is kiosszák.

Az összegek összehasonlításakor ugyanakkor nem érdemes elfeledkezni arról a körülményről, hogy az űrséták önmagukban tetemes szén-dioxid-kibocsátással járnak.

A Blue Origin New Shepard rakétája Fotó: NASA Flight Opportunities/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam