2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tüntetésekkel bírnák nagyobb felelősségvállalásra az Amazont

A több mint 70 szervezetből álló Make Amazon Pay (Fizessen az Amazon) koalíció kontinenseken átívelő tiltakozást szervez a november 26-i fekete péntekre az Amazon óriásvállalat ellen.

Hasonló tüntetésre már a tavalyi fekete pénteken is sor került, a szervezők idén viszont a tavalyinál „sokkal nagyobb” sztrájkokat és demonstrációkat ígérnek – számolt be róla a Mérce.

A tavalyihoz képest négy országgal bővült a demonstráció helyszíneinek száma.
Az Amazon gazdasági túlhatalmának illusztrálására a szervezők nyolc Amazonhoz köthető helyszínt emeltek ki:

tiltakozások lesznek egy olajfinomítóban Latin-Amerikában, egy ellátási láncban részt vevő gyárban Ázsiában, egy konténerhajón Latin-Amerikában, egy Amazon-raktárnál Észak-Amerikában, egy kamiongarázsnál Európában és egy pénzügyminisztériumnál Európában.

A Make Amazon Pay követelései között szerepel a munkafeltételek javítása, a vállalat adózásának rendezése, a környezetbarát működés, illetve az Amazon magasabb beosztású alkalmazottjainak követelésével összhangban a klímaváltozás elleni fellépés fokozása.

Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam