2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tüntetésekkel bírnák nagyobb felelősségvállalásra az Amazont

A több mint 70 szervezetből álló Make Amazon Pay (Fizessen az Amazon) koalíció kontinenseken átívelő tiltakozást szervez a november 26-i fekete péntekre az Amazon óriásvállalat ellen.

Hasonló tüntetésre már a tavalyi fekete pénteken is sor került, a szervezők idén viszont a tavalyinál „sokkal nagyobb” sztrájkokat és demonstrációkat ígérnek – számolt be róla a Mérce.

A tavalyihoz képest négy országgal bővült a demonstráció helyszíneinek száma.
Az Amazon gazdasági túlhatalmának illusztrálására a szervezők nyolc Amazonhoz köthető helyszínt emeltek ki:

tiltakozások lesznek egy olajfinomítóban Latin-Amerikában, egy ellátási láncban részt vevő gyárban Ázsiában, egy konténerhajón Latin-Amerikában, egy Amazon-raktárnál Észak-Amerikában, egy kamiongarázsnál Európában és egy pénzügyminisztériumnál Európában.

A Make Amazon Pay követelései között szerepel a munkafeltételek javítása, a vállalat adózásának rendezése, a környezetbarát működés, illetve az Amazon magasabb beosztású alkalmazottjainak követelésével összhangban a klímaváltozás elleni fellépés fokozása.

Neked ajánljuk
Jeff Bezos állítja: többet költ klímavédelemre, mint az űrutazási vállalkozására Lemaradásban vannak a bankok a klímaváltozással kapcsolatos felkészülésben Legyen könnyen hozzáférhető és vonzó a kerékpározás Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam