2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A K&H jövőkutatása szerint megkerülhetetlen lesz a fenntarthatóság

Az elkövetkező 10 év legfontosabb változásait áttekintő kutatás alapján teljes átalakulás vár a globális, ezen belül a magyar gazdaságra is.

A K&H innovatív cégek vezető munkatársaival, a fintech terület és a digitális transzformáció szakértőivel, illetve jövőkutatókkal készített mélyinterjúkat – ezek alapján állt össze a K&H top 10 innovációs trend, amely a jövőbeli gazdasági életünk megkerülhetetlen pontjait foglalja össze.

Egyértelműen látszik, hogy az adat az egyik legnagyobb érték és erőforrás lesz, a mesterséges intelligencia az emberivel közösen lesz jelen az élet minden területén, a környezeti fenntarthatóság pedig minden vállalat számára megkerülhetetlen lesz

– közölte a bank. A vállalatok működését a digitalizáció, az automatizáció és a mesterséges intelligencia terjedése mellett a fenntarthatósági szempontok is dominálni fogják – ezt fogja diktálni üzleti érdekük is.

Radikálisan nőni fog a fogyasztói igény a karbonsemlegességre, megjelenhetnek a karbonsemleges fogyasztók, akik egyfajta „energiaremeteként” élik az életüket.

– ismertette a kutatás eredményeit Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. Ez a viselkedés a szakember szerint a vállalatok körében is egyre elterjedtebb lesz. A fogyasztók számára az egyik legfontosabb információ az lesz, hogy bizonyos cselekedeteik (vásárlás, utazás) mekkora ökológia lábnyommal járnak.

A Kereskedelmi és Hitelbank irodaépülete a Lechner Ödön fasorban
Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József
Neked ajánljuk
Fenntartható számlacsomagot kínál a Takarékbank A trópusi erdők kivágása milliók számára teszi még küzdelmesebbé a megélhetést Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam