2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ügyfeleit is segíti a tudatos életmódban a Gránit Bank

A pénzintézet a 2020-as kibocsátásának ellentételezése után 2021-ben már karbonsemlegesen kíván működni, emellett folyamatosan bővíti környezetkímélő megoldásainak és zöld termékeinek körét. Ráadásul egy ökokalkulátor segítségével ügyfeleit is támogatja a fenntartható életmód kialakításában.

A Gránit Bank és ügyfelei a VideóBankos számlanyitás, az online bankolás és hitelügyintézés révén 2011. és 2021. szeptember vége között 632 802 kilogramm papírt takarítottak meg, 6328 db fát mentettek meg a kivágástól, és 38 938 290 kilogramm szén-dioxid kibocsátását előzték meg – mondta el Jendrolovics Péter, a Gránit Bank lakossági ügyvezető igazgatója egy interjúban.

A vezető ugyanakkor fenntarthatóság szempontjából a legizgalmasabb fejlesztésüknek egy környezetvédelmi gondolkodást erősítő mobilbanki funkciót tart, amelyet a pénzintézet kereskedelmi bankként a világon elsőként vezetett be:

A mobilbankban elérhető ökokalkulátor a kártyabirtokos bankkártyás költései alapján kiszámolja az egyéni karbonlábnyoma becsült nagyságát, sőt:  lehetővé teszi azt is, hogy az ügyfelek faültetés finanszírozásával tegyenek a kibocsátott szén-dioxid semlegesítéséért.

Pár kattintással ugyanis elküldhetik az élő fák ültetésére szánt adományukat a 10 millió Fa Alapítványnak, amivel a funkció november 15-i bevezetése óta már több mint 300 fa ültetését támogatták.

A Mastercard Carbon Calculator szoftverén alapuló megoldás valódi világújdonság: bevezetéséről globálisan négy szolgáltató írt alá eddig megállapodást, és a Gránit Bank az első kereskedelmi bank, amely már élesítette is azt. 

A bank fenntarthatósági törekvései keretében a fentiek mellett:

  • Egy dedikált weboldalon is népszerűsíti a fenntarthatósági szemléletet;
  • Számos, a piacon is újdonságnak számító zöld terméket vezetett be, így többek között a hiteligénylési folyamatokat is digitalizálták;
  • A Babaváró Kölcsön online igénylési folyamatát 100 százalékban digitális platformra helyezte;
  • A hazai piacon elsőként megkezdte a környezetbarát alapanyagból, gyorsan lebomló plasztikból készült bankkártyák kibocsátását;
  • De terveik között szerepel a Gránit Digital Kártyaszolgáltatás továbbfejlesztése is.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam