2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy vállalat, amely nem vásárlásra buzdított fekete pénteken

2021. november 26-án, a Black Friday napján a Mountex minden boltját és irodáját, az ügyfélszolgálatot és a raktárait is zárva tartotta.

A Mountex csapata sportolókból, túrázókból, természetkedvelőkből áll, akik hisznek abban, hogy a Föld, a természet lerombolása, a fogyasztói társadalom túlzásai, a mértéktelen pazarlás, környezetszennyezés és a szemét felhalmozása megállíthatatlan következményekkel jár, amiről nem elég beszélni, tenni kell ellene.

Ezért a világ minden részén fogyasztásra buzdító jeles napon lehetőséget sem adtak a vásárlásra, sőt –

egy kedves és gondolatébresztő videóban a vásárlóknak is azt üzenték: menjenek inkább a szabadba.

„Black Friday napján ZÁRVA vagyunk, a szabadban megtaláltok. Válaszd Te is a fenntarthatóbb jövőt, csatlakozz #szabadbanszabadon mozgalmunkhoz!” – üzente honlapján a túrabolt. Az akcióval a túlfogyasztás és pazarlás ellen léptek fel.

A Mountex a fenntarthatóság jegyében tavaly létrehozott egy Javítósarok szolgáltatást, ahol nemcsak a nálunk vásárolt ruhák javíttatását vállalják, hanem gyakorlatilag bármit.

Fotó: Mountex Magyarország/youtube.com
Fotó: 12akd/Wikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam