2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komposztáló robot lett a startupverseny győztese

A Kék Bolygó Alapítvány és a Design Terminal kezdeményezésében megvalósított Planet Bootcamp a körforgásos gazdaság kihívásaira kereste a legfrappánsabb, piacképes, innovatív válaszokat.

A bootcampen kilenc startup vett részt. A fejlesztéseik workshopokon, mentorok segítségével végzett tökéletesítése mellett a legnagyobb értéket az adta számukra a Figyelő szerint, hogy közvetlenül a nagyvállalati képviselőkkel tudtak egyeztetni megoldásaikról.

A zsűri döntése alapján a bootcamp legjobb csapata a Compocity lett.

A Compocity robotfejlesztésével azon dolgozik, hogy a beltéri komposztálást játékosan egyszerűvé és szerethetővé tegye – eszközükkel a közösségek mindennapi rutinjába is beilleszthetővé válik a szerves hulladékok hasznosítása.

A versenyen rajtuk kívül bemutatkozott többek között a Cleango, amely a nagyvárosi autómosásra hoz időtakarékosabb és környezetkímélőbb megoldást, a Seed Bonbon Handmade Kft., amely a papírhulladék újrahasznosításával készít ültethető reklámajándékokat, és a tOURmix csapata, amely közösségi, környezetkímélő csomagszállítási megoldást fejleszt.

Forrás: Compocity/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: figyelo.hu
Vissza
Hírfolyam