2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az MNB a „legzöldebb” pénzügyi intézményeket és a tudományos kiválóságokat díjazta

A Magyar Nemzeti Bank a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó részeként megrendezett közép-európai zöld pénzügyi konferencián átadta a pénzügyi szervezeteknek szóló Zöld Pénzügyek Díjakat és a tudományos élet kiválóságainak szóló Zöld Pénzügyi Tudományos Díjakat szerdán.

A Zöld Bank Díjat a Magyar Nemzeti Bank az MKB Bank Zrt.-nek ítélte oda, a Zöld Biztosító és Pénztár Díjat az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., a Zöld Befektetési Alapkezelő Díjat az Erste Alapkezelő Zrt. kapta – tájékoztatta a jegybank az MTI-t.

A Nemzetközi Zöld Pénzügyek Életműdíjat Naoyuki Yoshino, a tokiói Keio Egyetem emeritus professzora kapta, akinek munkássága az elbíráló grémium szerint áttörő eredményeket hozott a zöld pénzügyek tudományos kutatása területén.

A Zöld Pénzügyi Tudományos Nagydíjjal Naffa Helenát jutalmazták, akinek publikációs tevékenysége több zöld pénzügyi kutatási területen is mintaértékű a magyar kutatók számára.

A Zöld Pénzügyi Talentum Díjat Molnár Kata kutató kapta, akinek területe a vízgazdálkodás és a klímaadaptáció, valamint a befektetési portfóliók és gazdasági szektorok vízkockázati elemzése.

A Zöld pénzügyi kutatási kezdeményezés díját Parádi-Dolgos Anett kutatócsoportja nyerte el. A csoport green finance megoldásokra összpontosító kutatása komoly hatással lehet a jegybank szerint a hazai gazdaságra és bankrendszerre fenntarthatósági szempontból.

Az MNB a Zöld Bank Díj elbírálásakor a zöld hitelkihelyezések mértékét, az intézmények által birtokolt zöldkötvény-portfóliót, valamint az intézmények klímaváltozás hatásainak való kockázati kitettségértékét vette figyelembe.

Fotó: Fred Romero from Paris/Wikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam