2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén a fenntarthatósági expó részeként került megrendezésre a Zöld Pénzügyi Konferencia

A Magyar Nemzeti Bank immár hagyományos, idén december 1-jén megrendezésre kerülő nemzetközi Zöld Pénzügyi Konferenciájának fókuszában a COP26 klímacsúcs pénzügyi rendszert érintő következményei és a klímaváltozáson túli további környezeti anomáliák álltak.

Az elmúlt két év nagy érdeklődést kiváltó rendezvényei után a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén is megrendezte a környezeti fenntarthatóság pénzügyeivel kapcsolatos szakmai konferenciáját. A rendezvényre idén a Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó részeként került sor.

A Planet Budapest 2021 Közép-Európa egyik legjelentősebb fenntarthatósági rendezvénye, amelyen a visegrádi négyek (V4) országai is a legmagasabb szintű diplomáciai és gazdasági delegációkkal képviseltetik magukat.

A Zöld Pénzügyi Konferencia ezzel összhangban Magyarországon túl térségünk egészének fenntarthatósági kihívásaira fókuszált.

Az idei évben az előadások és panelbeszélgetések fókuszában a COP26 klímacsúcs  következményei álltak, különös tekintettel a megfelelően kialakított ESG-politikákban rejlő lehetőségekre az említett kihívások leküzdésének finanszírozásában.

A konferencia programpontjai között szerepelt továbbá a 2021. évi Zöld Pénzügyi Díjak átadása is az idén díjazott pénzügyi szervezetek részére, valamint a témával kapcsolatos legkiválóbb tudományos teljesítményeket honoráló Zöld Pénzügyi Tudományos Díjak átadása is.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására Újabb aggasztó statisztika mutat rá a bitcoin árnyoldalára Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam