2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fintechszektor felhasználóin keresztül száll be egy fenntarthatóbb gazdaság felépítésébe

A klímaváltozással kapcsolatos információkkal szembesülve számos vállalati és lakossági ügyfél igyekszik lépéseket tenni a környezettudatosság felé. Ezt a lehetőséget ismerte fel a fintechszektor, amely a fenntarthatóságot támogató innovatív megoldásokat kínál a zöld banki szolgáltatásoktól a karbonkövetésen át az ESG-befektetésekig.

A fenntartható fintechmegoldások egész sorát mutatta be cikkében a Computerworld. Az Aspiration az egyik legismertebb zöld neobank, fenntarthatósági törekvéseikkel több milliárd dolláros értékeltségre tettek szert, finanszírozási tevékenységeik során pedig egyáltalán nem szolgálnak ki fosszilis üzemanyagokat termelő vállalatokat, ezzel is jelezve fenntarthatósági elkötelezettségüket.

A bank emellett „Planet & People” elnevezésű pontrendszerén keresztül lehetőséget ad ügyfeleinek, hogy vásárlásaik alapján megismerjék személyes környezeti hatásukat.

Ráadásul egyik csomagjuk keretein belül minden bankkártyás tranzakció után elültetnek egy fát, ezzel kompenzálva a vásárlás károsanyag-kibocsátását.

A személyes környezeti hatás mérésére szolgál a Doconomy megoldása is, amely tranzakciónként képes adatokat szolgáltatni a felhasználók karbonlábnyomának alakulásáról.

A Sugi a befektetésekre is kiterjeszti a környezettudatosságot: felhasználóik nemcsak ESG-portfóliókba fektethetnek be, hogy csökkentsék karbonlábnyomukat, hanem egyéb befektetéseikről is kapnak elemzést.

Így az alkalmazáson keresztül követni – és ezáltal klímavédelmi szempontok mentén mérlegelni – lehet egy adott portfólió hatásait, sőt: elérhető egy kész karbonsemlegesítési opció is a portfólióhoz kötődő emissziók kompenzálására.

A vállalati szektor támogatása érdekében Szingapúrban dedikált fenntarthatósági felületet hozott létre három vállalat. A CO2X nevezetű platformon karbonkövetési megoldásokat nyújtanak kis- és középvállalkozásoknak, ezekre alapozva pedig adatvezérelt kibocsátáscsökkentő stratégiák kidolgozásában is segítenek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: computerworld.h
Vissza
Hírfolyam