2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fiatal vállalkozások pénteken a Hungexpón

A hétvége előtt a fiatal vállalkozásoké a Planet 2021 Budapest színpada, 20-25 startup mutatkozik be a Hungexpón – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a rendezvény szervezéséért felelős kormánybiztos, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Joó István hangsúlyozta, hogy a startupok belföldi közössége erős, és számíthatnak a kormány segítségére, beleértve a KKM támogatásait. A magyar vállalkozók környezetipari újításai ötletesek, nemzetközi szinten is versenyképesek – tette hozzá.

A V4-ek környezetvédelmi eredményeinek bemutatását a Planet 2021 Budapest szintén feladatának tekinti. 

A másik 3 állammal együtt Magyarország ezen a téren is sikeres, hiszen növekvő gazdasági teljesítmény mellett mérsékelte a károsanyag-kibocsátását, az élelmiszer-pazarlása kisebb, a Natura 2000-es területek aránya pedig nagyobb, mint Nyugat-Európában 

– mondta Joó István, aki a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta:  a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó iránt jelentős az érdeklődés.

A kormánybiztos közölte: a Planet 2021 Budapest szakkiállítása és a közönségprogramok egész héten látogathatók. Minden korosztály talál magának érdekes látnivalókat, hasznos elfoglaltságot, a mindennapokban alkalmazható fenntarthatósági újítások éppúgy megismerhetők, mint a Földet fenyegető környezeti kihívások.

A Kuube cég okos utcai bútorai a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Neked ajánljuk
A dobd el gazdaság aláássa a klímacélok teljesítését Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására 25 ezer eurót érhet egy jó ötlet A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam