2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti

A MET-csoport az első cég, amely a Magyar Nemzeti Bank két éve indított, töretlen népszerűségnek örvendő Növekedési Kötvényprogramja keretében megvalósított kötvénykibocsátásával teljes egészében a megújuló energiatermelést finanszírozza.

A svájci székhelyű cég 100 százalékos tulajdonában álló MET Hungary Solar Park Kft. (HSP) tízéves futamidejű, 64,8 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki a Növekedési Kötvényprogram keretében, magyarországi naperőműveinek fejlesztése érdekében – adta hírül a Növekedés.hu.

A kötvény minősítését a Scope nemzetközi hitelminősítő végezte, a befektetési kategóriák közül a kötvények B+ besorolást kaptak. A MET teljes egészében a magyarországi zöld energetikai portfóliója fejlesztését kívánja finanszírozni a kötvényprogramból keletkező pénzügyi forrásokból.

Az egész világot érintő fenntarthatósági törekvések csak energiahatékonysággal és megújuló energiával valósíthatók meg – energetikai befektetőként úgy gondoljuk, hogy a mi felelősségünk jelentősen növelni a beruházási volument a megújuló energiatermelésben

 – fogalmazott a kibocsátás kapcsán Lehőcz Balázs Gábor, a MET-csoport Eszközmenedzsment Igazgatóságának elnöke.

A MET HSP tulajdonában álló, már termelő Dunai Solar Park és Kabai Solar Park, illetve a még fejlesztés és kivitelezés alatt álló buzsáki, gerjeni és söjtöri naperőművek várható összkapacitása 2022 végére 237 MWp lesz. A hétköznapi életben mindez azt jelenti, hogy a napelemparkok 100 ezer magyarországi háztartás villamosenergia-ellátásának megfelelő volument tudnak majd megtermelni.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam