2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az európai biztosítók is támogatják a klímaváltozás elleni küzdelmet

A biztosítók jelentős szerepet játszhatnak mind a legrosszabb klímaváltozási forgatókönyvek mérséklésében, mind pedig abban, hogy segítsenek a polgároknak és a vállalkozásoknak megbirkózni az elkerülhetetlen és hosszú évekig tartó változások hatásaival  – vallja az európai biztosítókat tömörítő szövetség.

Az Insurance Europe egyértelműen támogatja az éghajlatváltozás elleni küzdelem globális lendületét, valamint a párizsi egyezmény céljait, az európai Green Dealt és Európa azon célkitűzéseit, hogy 2030-ra 55%-kal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását, 2050-re pedig a nettó nulla kibocsátású gazdasággá váljon.

A biztosítók ugyanis képesek a kockázatokat átvállalni és diverzifikálni, valamint pénzügyi támogatást nyújtani az ügyfeleknek, hogy azok megbirkózzanak az éghajlatváltozással kapcsolatos események következményeivel.

Kockázatkezelési ismereteik és szakértelmük révén segíthetnek az ügyfeleknek és a közszférának a kockázattudatosság kialakításában, valamint az éghajlatváltozás következményeinek való kitettség csökkentésében és az ellenálló képesség növelésében.

Emellett a károkat követő helyreállítás, újjáépítés is jobbá tehető szakértelmüknek köszönhetően.

Mivel a biztosítók több mint 10 ezer milliárd eurós vagyonukkal az intézményi befektetők legnagyobb csoportját alkotják Európában, ezért befektetéseik révén jelentősen előrelendíthetik a fenntartható gazdaságra való áttérést – mutatott rá az európai biztosítókat tömörítő szövetség.

Neked ajánljuk
A dobd el gazdaság aláássa a klímacélok teljesítését Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására 25 ezer eurót érhet egy jó ötlet A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: mabisz.hu
Vissza
Hírfolyam