2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenes és globális adatbázis hozhat áttörést a fenntartható befektetések világában

Az HSBC, a Deutsche Bank és a Swiss Re együttműködésében elindult új ESG-adatplatform mindenki számára ingyenesen teszi elérhetővé az adatokat.

Az ESG-információk megszerzése mindeddig elég költséges dolog volt, legfőképpen az alapkezelői szektornak, amelynek a nagy szolgáltatók által összeállított és pénzért elérhető adatbázisát kellett felhasználnia ahhoz, hogy az ESG-szempontok szerint befektető alapjaikba valóban az ESG-szempontok szerint működő vállalatokat válogassák be – írja a Reuters nyomán a Portfolio.

Az ESG Könyv ingyenesen lesz elérhető a befektetők és a vállalatok számára egyaránt.

A vállalatok költség nélkül használhatják a platformot saját ESG-adataik feltöltésére és valós idejű menedzselésére, az érdeklődők pedig ingyenesen hozzájuthatnak ezekhez az adatokhoz.

Fizetni egyedül az adatok alapján készített elemzésekért kell majd annak, aki ezt igényli. Daniel Klier, az Arabesque elnöke a Spotifyhoz hasonlította az új ESG-platformot, mivel ahogy a zeneszolgáltató, úgy ez az adatbázis is reformot hozhat a saját iparágában.

Globális szinten az ESG-adatbázisok eddig olyan szolgáltatóknál voltak elérhetők, mint a MSCI, a Bloomberg, az S&P, a London Stock Exchange Group, a Moody's, a Morningstar, az ISS és a Sustainalytics.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam