2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét elismerésben részesültek a COOP-csoport energiatudatos fejlesztései

A 2018–2019–2020-as évek után idén ismét Energiatudatos Vállalat védjeggyel ismerték el a COOP Gazdasági Csoport fejlesztéseit. A kitüntető címet a Virtuális  Erőmű Program energiahatékonysági kiválósági pályázatának keretein belül kapta meg az üzletlánc.

A COOP díját az energiahatékonysági kiválósági pályázat őszi, XII. díjátadó gáláján október 27-én a Parlament felsőházi termében a CO-OP Hungary Zrt. gazdasági igazgatója vette át.

Vasvári Csaba hangsúlyozta: a COOP-csoportnak évek óta egyik fontos célja, hogy minél fenntarthatóbb, energiatudatosabb irányba vigye a tagvállalatait. Ez nemcsak éghajlati, de versenyképességi kérdés is, hiszen az élőmunka terhei után az energiafelhasználás költségei a legjelentősebbek – mutatott rá az igazgató.

Az üzletlánc működéséből eredő ökolábnyomának csökkentésére több területen folytatja beruházásait:

  • hűtők utólagos üvegajtózása, az üzletek világításának LED-es korszerűsítése és a hűtési-fűtési rendszerek hőszivattyús technológiai modernizációja;
  • a napelemes rendszerek kiépítése a teljes COOP-hálózaton belül már közel 200 különböző teljesítményű napelemes rendszert jelent, aminek döntő része háztartási méretű kiserőmű (HMKE) kategóriába esik, 50 kW és az alatti teljesítményekkel;
  • Az 500 kW alatti napelemes kiserőmű-rendszerek telepítésére is van már példa;
  • 2020–2021-es vállalásainak megfelelően a cégcsoport a teljes áramfogyasztásának több mint 5%-át saját maga állította elő.

A 2021–22-es időszakra a megújuló energiafelhasználás részarányának további növelésére és az energiahatékonysági beruházások folytatására tettek vállalást.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
A fenntartható étkezéssel nemcsak a kibocsátásunk csökkenne, de a megkötött szén-dioxid mennyisége is nőhetne Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában Nagykorú lett a román roncsautóprogram A nagyvállalatok és pénzintézetek átalakulása nélkül nem teljesülhetnek az erdőirtás megállítására tett ígéretek
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam