2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemes árucímkékkel rukkolt elő egy lengyel vállalkozás

A Saule Technologies elektronikus árcímkéinek elegendő az a fény, ami a boltok mesterséges világításáról a pici napelemeikre esik – ez adja az áramot a mikrochipnek, a szerkezetek agyának. 

A technológia lehetővé teszi, hogy a kiskereskedők az áruházaik teljes hálózatán percre kész áron kínálják a termékeiket, ugyanis a kütyükön a távolból módosíthatják a számokat. Egy varsói benzinkúton már tesztelik is az újítást  – számolt be róla a –Napi.hu.

A lengyel vállalat új generációs, rugalmas napelemeket gyárt, amelyek egyik lehetséges felhasználása az okosárcímke, amelyhez e-ink-kijelzőkkel egyesítették a napelemeket. Az innovációnak köszönhetően a vásárlók azonnal látják a legfrissebb akciókat,

a gyors leárazásnak hála pedig a boltok kiszórhatják a szavatossági idejük végén járó termékeiket, amelyek így nem a kukában végzik.

A lengyel vállalat először egy mobiltelefon-töltőt fejlesztett ki, amely szintén a helyiségek világításakor keletkező, részben hulladék fényt alakítja vissza elektromos árammá. Emellett napellenzőkbe és elektromos autók töltőibe is építettek már be napelemeket.

Forrás: SAULE Technologies/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam