2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld kínai kötvényt bocsáthat ki a magyar állam

A Reuters IFR szolgáltatásának értesülése szerint Magyarország megbízta a Bank of China pénzintézetet a magyar állam által tervezett zöld kínai kötvény kibocsátásának megszervezésével.

A zöld kínai kötvény a magyar állam szemszögéből példa nélküli kötvénykibocsátás lenne a bankközi kötvénypiacon, és előttünk a régióból csak a lengyelek léptek meg hasonlót idén októberben – ismertette a Portfolio

A magyar állam már korábban megszerezte a zöldkötvény-kibocsátási lehetőséget a kínai piacra, és a kibocsátási programja összhangban van a nemzetközi zöldkötvény-kibocsátási sztenderdekkel

– utal rá a Reuters tudósítása. A kínai zöldkötvény-kibocsátási tervet a magyar állam még október végén nyújtotta be az illetékes kínai hatóságnak, és a kérelemben az volt benne, hogy az állam egy legfeljebb 1 milliárd jüant (akkor 157 millió dollárt) kitevő, legfeljebb 5 éves futamidejű kötvényt tervez a kínai bankközi piacon, illetve a nemzetközi befektetőknek elérhető Bond Connect felületen.

A hír éppen azután érkezett, hogy elkészült Magyarország Zöld Kötvény Hatásvizsgálati jelentése 2020-ra. Az 57 oldalas angol nyelvű dokumentum részletesen összefoglalja, hogy az elmúlt 3 évben (2018–2020) összesen 574 milliárd forintosra hízott zöldkötvény-kibocsátás konkrétan milyen célokra fordítódott (döntő részben tiszta közlekedési célokra), és azok milyen környezeti hatásokkal jártak: az adatokat a Portfolio cikke táblázatos formában közli. 

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam