2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vállalatok már most az éghajlatbiztos helyeket keresik

A világjárvány jelentősen megváltoztatta a vállalati ingatlanpiacot, de az éghajlatváltozás még nagyobb hatással lehet rá.

Az Egyesült Államokban, ahol a hurrikánok, tornádók, téli viharok nagyobb károkat okoznak, a folyamat gyorsabb lesz, de Európában is várhatóan megjelenik és tartós lesz az átalakuló klíma nyomán megjelenő ingatlanpiaci tendencia – írta meg a WebProNews alapján a Computerworld.

Az Axios szerint az USA-ban azonban máris több cég kezd helyszínt változtatni, áthelyezni a központját, vagy új ingatlanokat vásárol olyan területeken, amelyekről úgy véli, hogy elszigeteltek az éghajlatváltozás hatásaitól.

A Hewlett Packard Enterprise például a hurrikánoknak kitett Houstonból a texasi Springbe költözik, hasonló megfontolásokból épít hurrikánbiztos campust Orlandóban a Spirit Airlines.

Mivel a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az éghajlatváltozás számos hatása már elkerülhetetlen, biztosra vehető, hogy a klímaváltozás egyre nagyobb szerepet fog játszani a vállalati döntéshozatali folyamatban. Míg a tengerparti területek számára ez jelentős költségekkel járhat, a belvárosi helyszíneken ingatlanboom várható, mivel a vállalatok a szárazföld belsejébe költöznek.

Neked ajánljuk
A dobd el gazdaság aláássa a klímacélok teljesítését Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására 25 ezer eurót érhet egy jó ötlet A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: computerworld.hu
Vissza
Hírfolyam