2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hazai vállalatok vállalhatnának többet fenntarthatóságból

Az Opten elemzése alapján a hazai társaságoknak bőven van még hova fejlődniük a környezetvédelmi, szociális és vezetési fenntarthatóság terén.

Bőven fejleszthetők még a hazai cégek ESG- (Environment, Social, Governance, azaz környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) mutatói – írja az Opten elemzését ismertetve a Népszava.

A céginformációs szolgáltató elemzése a klíma szempontjából arra a következtetésre jutott, hogy a hazai szén-dioxid-kibocsátásért

  • 31 százalékban a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás és légkondicionálás;
  • 30 százalékban a feldolgozóipar;
  • 15 százalékban pedig a szállítás, raktározás a felelős.

A munkaerő nemek szerinti megoszlása is ESG-szempontnak számít: bár a tisztán nők alkotta vezetőség aránya idén 14 százalékra nőtt, a hazai cégek 51 százalékát még mindig kizárólag férfiak irányítják.

Szintén fontos tényező a társaságok túlélési aránya: eszerint a 2015-ben alapított cégek 28 százaléka nem érte meg az 5 évet, a mutató pedig romlik.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam