2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyorsan lebomló, környezetbarát bankkártyát vezet be a Gránit Bank

A hazai piacon az elsők között a Gránit Bank is megkezdte a fenntarthatóságot szolgáló, környezetbarát alapanyagból készült bankkártyák kibocsátását.

A bank ügyfelei november közepétől már a hazai piacon újdonságnak számító gyártási technológiával készült bankkártyákat vehetnek kézbe a kártyáik megújítása vagy új kártyák igénylése esetén – ismertette az Origo.

 A GRÁNIT Standard Mastercard bankkártyák alapanyaga az Állami Nyomda gyártási technológiája révén olyan adalékot tartalmaz, melynek köszönhetően – megfelelő hulladékgazdálkodási és komposztálási körülmények között, mikrobákban gazdag környezetben – 60 napon belül megkezdődik a PVC lebomlása, csökkentve a környezet terhelését.

A bankkártyák nemcsak belsőleg újulnak meg, hanem – a környezettudatos szemléletet tükröző – új külsőt is kaptak. A fenntarthatóság jegyében pedig a kártyákat kísérő levelek, illetve a kiküldéshez használt borítékok is újrahasznosított papírból készülnek.

Fotó: Gránit Bank/origo.hu

A Bank 2022-ben fokozatosan, a teljes kártyaportfóliója tekintetében, így a prémium Mastercard bankkártyáknál is alkalmazza majd a környezetbarát, gyorsan lebomló kártyaanyagot, amivel jelentősen csökkenteni tudja a bankkártyák karbonlábnyomát.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam