2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyorsan lebomló, környezetbarát bankkártyát vezet be a Gránit Bank

A hazai piacon az elsők között a Gránit Bank is megkezdte a fenntarthatóságot szolgáló, környezetbarát alapanyagból készült bankkártyák kibocsátását.

A bank ügyfelei november közepétől már a hazai piacon újdonságnak számító gyártási technológiával készült bankkártyákat vehetnek kézbe a kártyáik megújítása vagy új kártyák igénylése esetén – ismertette az Origo.

 A GRÁNIT Standard Mastercard bankkártyák alapanyaga az Állami Nyomda gyártási technológiája révén olyan adalékot tartalmaz, melynek köszönhetően – megfelelő hulladékgazdálkodási és komposztálási körülmények között, mikrobákban gazdag környezetben – 60 napon belül megkezdődik a PVC lebomlása, csökkentve a környezet terhelését.

A bankkártyák nemcsak belsőleg újulnak meg, hanem – a környezettudatos szemléletet tükröző – új külsőt is kaptak. A fenntarthatóság jegyében pedig a kártyákat kísérő levelek, illetve a kiküldéshez használt borítékok is újrahasznosított papírból készülnek.

Fotó: Gránit Bank/origo.hu

A Bank 2022-ben fokozatosan, a teljes kártyaportfóliója tekintetében, így a prémium Mastercard bankkártyáknál is alkalmazza majd a környezetbarát, gyorsan lebomló kártyaanyagot, amivel jelentősen csökkenteni tudja a bankkártyák karbonlábnyomát.

Neked ajánljuk
A dobd el gazdaság aláássa a klímacélok teljesítését Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására 25 ezer eurót érhet egy jó ötlet A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam