2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági csomagot jelentett be a Visa

A „Visa Eco Benefits” fenntarthatósági csomag lehetővé teszi a kártyakibocsátók számára, hogy megfeleljenek a klímatudatos fogyasztói igényeknek.

Az új, fenntarthatóságra összpontosító kedvezménycsomag célja, hogy lehetővé tegye és ösztönözze kártyabirtokosaikat a fenntartható fogyasztási magatartásra. A Visa Eco Benefits csomag először Európában lesz elérhető, majd a következő év során világszerte bevezetik a Visa ügyfelei számára – írta meg a BDPST24.

A csomag révén a Visa-kibocsátók a fenntarthatóságra összpontosító szolgáltatásokat kínálhatnak, ösztönözhetik a tudatos fogyasztást és viselkedést, a kártyabirtokosok pedig felmérhetik költéseik környezetre gyakorolt hatását.

A csomagban várható funkciók

  • Karbonlábnyom-kalkulátor: megadja a vásárlások becsült szénlábnyomát, illetve egy új hőmérsékleti pontszámot, amely képet ad a kártyatulajdonos életmódjának klímára gyakorolt hatásáról;
  • Szén-dioxid-kompenzáció: a kártyabirtokosok számára lehetőséget ad az üvegházhatású gázok kibocsátásának kompenzálására.
  • Személyre szabott tájékoztatás a fenntartható fogyasztásról;
  • Fenntartható kártyaanyagok és digitális nyugták;
  • A Visa-kártyák használathoz kapcsolódó adományozás különböző környezetvédelmi szervezeteknek, így például a One Tree Planted globális erdőtelepítési nonprofit szervezetnek;
  • A fenntartható viselkedést honoráló kiterjesztett jutalmak;

A Visa előzetes felmérése szerint az amerikai kártyabirtokosok többsége egyetértett azzal, hogy a fenntarthatóság fontos számukra, 62%-uk szerint pedig nagyon valószínű, vagy inkább valószínű, hogy fenntarthatóság-fókuszú kártyát fog igényelni.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására Újabb aggasztó statisztika mutat rá a bitcoin árnyoldalára Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: bdpst24.hu
Vissza
Hírfolyam