2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Erste kibocsátotta első zöld jelzáloglevelét

Az Erste Jelzálogbank Zrt. 10,4 milliárd forint névértékben 1,7-szeres túljegyzés mellett kibocsátotta első, 2029. május 23-án lejáró zöld jelzáloglevelét.

A kibocsátott jelzáloglevélből befolyó forrást a pénzintézet a következő két évben olyan lakossági jelzáloghitelek refinanszírozására fordítja, amelyekhez tartozó lakóingatlanok megfelelnek a nemzetközi sztenderdben támasztott szigorú energiahatékonysági elvárásoknak.

Az Erste jelzáloglevél-kibocsátási stratégiáját összehangolta a Magyar Nemzeti Bank zöld jelzáloglevél-vásárlási programjával, valamint figyelembe vette a nemzetközileg széles körben elfogadott, Climate Bond Initiative által kialakított elvárásokat.

A zöld jelzáloglevél-kibocsátással hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyarországi lakásállomány energiahatékonyabb, fenntarthatóbb legyen

– mondta Kármán András, az Erste Jelzálogbank Zrt. elnök-vezérigazgatója. 

Az Erste Bank az NHP Zöld Otthon Lakáshitel program indulása csaknem 300 hitelkérelmet fogadott be 6,3 milliárd forint értékben, és további 9,4 milliárd forintnyi ügylet van folyamatban.

Az ügyfelek 88 százalékát foglalkoztatja, hogy otthona a környezeti szempontokat is figyelembe vegye, fenntartható legyen, közel harmaduk pedig már tett is lépéseket azért, hogy ilyen lakásban éljen – idézték fel az Erste Bank idén ősszel készült felmérése eredményét.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
A dobd el gazdaság aláássa a klímacélok teljesítését Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására 25 ezer eurót érhet egy jó ötlet A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam