2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sínen van a Tesco zöldülése Nagy–Britanniában

Vasúti áruszállítással csökkenti az ünnepek alatt megnövekedő áruforgalommal járó környezeti lábnyomát a brit Tesco.

Az ország élelmiszerpiacán közel 28%-os részesedéssel rendelkező Tesco új hűtött vasúti árufuvarozási szolgáltatása kivonja a közúti szállítást az Európából érkező friss termékek útjának brit szakaszáról – írja a Reuters alapján a hvg.hu.

 Karácsony közeledtével az új szolgáltatás több száz különféle terméket szállított az ünnepi időszakban a vásárlókhoz, köztük csírákat, sárgarépát, hagymát, narancsot és citromot.

Az áruházlánc a Direct Rail Services (DRS) társasággal együttműködve hűtött árukat szállít a Londontól keletre fekvő Tilbury kikötőből a skóciai Coatbridge-be alacsony szén-dioxid-kibocsátású vasúton, naponta kétszer, a hét hét napján.

Ezzel szerintük évente legalább 17 000 konténert terelnek le az utakról, 7,3 millió kilométert és közel 9000 tonna CO2-kibocsátást takarítva meg. A cég célja, hogy az évi 65 ezer vasúton szállított konténert az év végére 90 000-re növelje.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam