2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági kötvényeket bocsátott ki a Henkel

Az új „Fenntartható Finanszírozási Keretrendszer” alig két hónappal ezelőtti bevezetését követően a Henkel kibocsátotta az első két, fenntarthatósághoz kapcsolódó kötvényét. Ezzel ők lettek az első olyan vállalat a szektorban, amely euróban fenntarthatósághoz kapcsolódó kötvényt bocsátott ki.

A fenntarthatósághoz kapcsolódó amerikai dollárkötvénnyel a Henkel egyben az első kibocsátó is az euró–dollár piacon. A kibocsátásból származó bevételt általános vállalati célokra, többek között egy lejárt kötvény refinanszírozására fordítják.

A kötvények finanszírozási költségei a Henkel fenntarthatósági céljainak eléréséhez kapcsolódnak, ahogyan azt a Fenntartható Finanszírozási Keretrendszerben meghatározták.

A célok közé tartozik egyrészt a CO2-kibocsátás csökkentése, másrészt az újrahasznosított műanyag arányának növelése a műanyag csomagolásokban.

A meghatározott teljesítménymutatókkal a Henkel már az első, a fenntartható finanszírozás keretrendszerének keretében történő kibocsátásával az összes meghatározott teljesítménymutatót lefedte.

A vállalat már korán innovatív megoldásokat vezetett be a fenntartható finanszírozás területén. 2018-ban Németországban, illetve saját iparágát tekintve a világban elsőként kötöttek szindikált „fenntarthatósághoz kapcsolódó hitelt”: olyan hitelkeretet, amely a Henkel három független fenntarthatósági minősítésben elért teljesítményéhez kötődik.

2020 júliusában a Henkel a világon elsőként bocsátott ki műanyaghulladék-csökkentési kötvényt, amelynek bevételét kifejezetten a műanyaghulladék csökkentését célzó projektekre és kiadásokra fordítják.

Fotó: raymondclarkeimages/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
A dobd el gazdaság aláássa a klímacélok teljesítését Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására 25 ezer eurót érhet egy jó ötlet A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam