2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöldhitel érdekli leginkább a kölcsönt keresőket

Novemberben tovább süllyedt a főbb lakossági hitelek iránti kereslet a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index szerint. Az érdektelenség a személyi kölcsönökre is átragadt, az októberben indult kedvezményes zöldhitel iránt viszont még novemberben is jelentős volt az érdeklődés.

Az index a hazai lakosság internetes keresési tevékenysége, vagyis a főbb keresési kifejezések keresési gyakorisága alapján havonta tájékoztat a főbb lakossági hitelek iránti érdeklődés mértékéről – írta meg az Origo.

A Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index 52,3 százalékra esett októberben, amely az index mérése óta a legalacsonyabb értéket jeleníti meg. A személyi kölcsön iránt alábbhagyó keresést okozhatja a banki kampányok kifutása. Ugyanakkor az internetes keresések új hitelsztárja a kedvezményes, 2,5 százalékos kamat mellett felvehető zöldhitel.

Az október 4-től elérhető, szigorú energetikai feltételeket támasztó hitel esetében az internetes érdeklődés az induló hónapban érte el csúcspontját,

a zöldhitel iránti érdeklődés a lakáscélú hitelek online kereséseinek több mint felét tette ki az ősz utolsó hónapjában. A piaci alapú lakáshitelek adták az érdeklődés bő harmadát, míg a CSOK-hitelek valamivel több mint egytizedét fedték le a teljes internetes érdeklődésnek.

A 2,5 százalékos kamat mellett felvehető zöldhitel szerepe elsöprő volt az ősszel, a mellé igényelhető 0 százalékos CSOK-hitel viszont eddig nem követte ezt az emelkedést, a keresések száma érdemben nem növekedett a gyermeknevelést támogató hitel iránt.

Neked ajánljuk
A K&H saját működésében elérte a karbonsemlegességet Fenntarthatósági csomagot jelentett be a Visa Az Erste kibocsátotta első zöld jelzáloglevelét Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam