2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lidl Magyarország az élelmiszerláncok közül elsőként csatlakozott Magyarország Állatvédelmi Kódexéhez

A diszkontlánc a szándéknyilatkozat aláírásával megerősítette elköteleződését a szakmai alapokon és összefogáson nyugvó állatvédelem mellett.

Az Állatorvostudományi Egyetem kezdeményezésére 2021 októberében született meg Magyarország első Állatvédelmi Kódexe a tudományos élet képviselői, különböző kormányzati szervek, a civil szféra tagjai és önkéntes állatvédők támogatásával.

A dokumentum célja, hogy egy egységes alapokon nyugvó, az állatvédelmet fókuszba helyező kezdeményezést hívjon életre. A Lidl örömmel csatlakozott ehhez.

Társadalmi felelősségvállalásunk és beszerzési politikánk részét képezi az állatjólét is, így örömmel csatlakozunk a kezdeményezéshez

– mondta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója.

Az Állatorvostudományi Egyetem rektora és a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója aláírja a szándéknyilatkozatot Fotó:  Lidl/agroinform.hu

A Lidl Magyarország számos gyakorlata járul hozzá az állatvédelemhez, termékkínálata kialakításakor törekszik az állatjóléti elvek szem előtt tartására. Ezt mutatja többek között a vállalat fenntartható halászat és akvakultúra melletti, állásfoglalásban rögzített elköteleződése is, aminek eredményeképpen egyre több terméket szerez be MSC- vagy ASC-tanúsítással.

Választékában ezenfelül mélyalmos és  biogazdálkodásból származó tojás is szerepel, illetve az üzletek polcain számos saját márkás húshelyettesítő termék kínál alternatívát a gazdasági haszonállatok nélküli húsmentes fogásokhoz.

Az áruházlánc kiáll a felelős állattartás ügye mellett is. 2016-ban indította el Telitálka kezdeményezését, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segíthessen a nehéz sorsú állatokon. Az évről évre megújuló kampány eredményeképpen az elmúlt években vásárlói összefogással a Budaörsi Állatmenhelyet, a NOÉ Állatotthont és a REX Kutyaotthont közel 60 tonna minőségi állateledellel támogatta.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam