2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld kvóták vásárlásával egyenlítette ki károsanyag-kibocsátását a Gránit Bank

A Gránit Bank a Gold Standard nemzetközi szakértői csapata által minősített fenntarthatósági programok – elsősorban erdősítések – támogatását szolgáló kvóták vásárlásával 135 tonna szén-dioxid-egyenértékű kibocsátást offsetelt, amivel 2020 vonatkozásában biztosította a karbonsemleges működést.

A kvóták vásárlásával a bank immár nemzetközi fronton is hozzájárul a zöld területek bővítéséhez amellett, hogy decemberben vállalta: minden új ügyfél után támogatja egy fa ültetését.

Ez csak az egyik eleme a bank által idén meghirdetett zöld forradalomnak, amelynek keretében ügyfelei számára – a világon első kereskedelmi bankként – olyan új funkciót élesített a mobilbanki alkalmazásban novemberben, amellyel a bankkártyás vásárlások alapján követhető a mindennapokat kisérő szén-dioxid-kibocsátás.

A Mastercard Carbon Calculator megoldásán alapuló Öko Kalkulátor egyúttal lehetővé teszi, hogy az így láthatóvá váló karbonlábnyomot a bank ügyfelei azonnal csökkentsék fák ültetésére küldött összeggel –a funkciót használó ügyfelek néhány hét alatt 700 fa ültetését támogatták.

Az átutalásokból a bankkal együttműködésben erdősít a 10 millió fa alapítvány.

Az ültetéshez – a természetes erdőhöz leginkább közelítő összetétel biztosítására – 12-14-féle facsemete közül az első ütemben összesen legalább ezer darab kerül földbe a dél-magyarországi Lánycsók környékén.

A Gránit Bank – zöldstratégiája keretében – jövőre újabb szintlépési lehetőségekkel és a környezettudatosságot elmélyítő játékos programokkal tervezi bővíteni az Öko Kalkulátor funkciót, hogy ezzel is erősítse az összefogást a klímaválság elhárításáért.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam