2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A K&H saját működésében elérte a karbonsemlegességet

A bank a működéséből eredő károsanyag-kibocsátást teljes mértékben ellensúlyozza szén-dioxid-semlegesítő projektek támogatásával – közölte a pénzintézet az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: 2030-ra 80 százalékára csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást a 2015. évihez képest, ami jelenleg 56 százalékon áll. A banknál folyamatban van az országos fiókhálózat energetikai korszerűsítése, illetve a hibrid autókra átállás az autóflottában, amely már több mint 200 ilyen autót számlál. 

A közleményben kitértek arra, hogy a bank a finanszírozási tevékenységét is a fenntarthatósági elvekhez igazítja.

Így például idén beszüntette az új olaj- és gázlelőhelyek kiaknázását és a meglévők korszerűsítését célzó projektek finanszírozását, miközben minél nagyobb szerepet vállal a fenntartható beruházások támogatásában.

Suba Levente, a bank fenntarthatósági programjának vezetője elmondta: a károsanyag-kibocsátás ellensúlyozása érdekében pontosan meg kell ismerni a cég teljes karbonlábnyomát, ami rendkívül aprólékos és munkaigényes feladat. A belső mérés akkor lesz hiteles, ha azt külső cég is ellenőrzi – tette hozzá.

A megújulóenergia-termelés területén megvalósuló fejlesztésekre idén mintegy 100 milliárd forint finanszírozást nyújtottak – olvasható a K&H közleményében.

A Kereskedelmi és Hitelbank irodaépülete a Lechner Ödön fasorban
Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam