2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Földgázzal zöldítené a szállítmányozást a Shell

A multinacionális olajvállalat megvásárolta az első LNG-töltőállomását Magyarországon.

A most megvásárolt LNG- (cseppfolyósított földgáz) állomást várhatóan a jövő év második felétől működteti a vállalat – írta meg a hvg.hu.

A vállalat célja, hogy országos lefedettséget biztosítva kulcsfontosságú szállítmányozási útvonalak és nemzetközi közlekedési folyosók mentén építse ki magyarországi LNG-töltőállomáshálózatát.

A cseppfolyósított földgáz lehetőség arra, hogy tisztábbá tegye a szállítmányozás üzemanyag-ellátását, és csökkentse a nehéz tehergépjárművek által kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét.

Miután ezek teljes üzemeltetési költsége is kedvezőbb lehet, mint a dízelmeghajtású társaiké, nemcsak környezeti, de gazdasági előnye is származhat az üzemeltetőknek.

A Shell célkitűzése, hogy 2050-re, vagy akár hamarabb, nettó zéró kibocsátású energiavállalattá váljon Magyarországon.

Neked ajánljuk
Már 34 áruházban fogadja a használt sütőolajat a SPAR Autonóm áruszállító robotokat tesztelnek három európai városban, köztük Debrecenben A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek Nagy kiterjedésű, érintetlen korallzátonyra bukkantak Tahitinál (videóval)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam