2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra pályázhatnak támogatásra a zöldgazdasági vállalkozások

Tízmilliárd forinttal folytatódik a zöldgazdaság területén működő vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása a Zöld Nemzeti Bajnokok program keretében. A pályázat előminősítésére szerdától lehet jelentkezni – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A közleményben György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár megerősítette: „a kormány elkötelezett a nagy növekedési potenciállal rendelkező zöldgazdasági vállalkozások technológiafejlesztésének támogatása mellett, mert így lesznek nemcsak high-tech, hanem fenntartható munkahelyeink is Magyarországon, amelyekkel megnyerhetjük az előttünk álló évtizedet”.

A Zöld Nemzeti Bajnokok program (GINOP Plusz 1.3.1-21) célja az energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgáló, a vízfelhasználás hatékonyságának növelését biztosító, az elektromobilitást elősegítő, a másodlagos forrásból alapanyagot előállító, valamint az egyszer használatos és egyéb műanyag termékeket helyettesítő készterméket gyártó cégek megerősítése.

Eddig már közel félszáz ilyen vállalkozás nyert el támogatást 

– tette hozzá György László. A program keretében a vállalkozásoknak lehetőségük van új eszközök, gépek beszerzésére, ingatlanberuházás megvalósítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, illetve kísérleti fejlesztésre, gyártásilicenc- és know-how-beszerzésre, tanácsadás igénybevételére.

A felhívás keretében a zöldgazdaság területén működő vállalkozások 20 millió és 1,5 milliárd forint közötti támogatásban részesülhetnek. A támogatás formája feltételesen vissza nem térítendő, intenzitása maximum 50 százalék, tehát 100 forint beruházásból akár 50 forintot átvállal az állam.

A Zöld Nemzeti Bajnokok program előminősítésére a znb.ifka.hu oldalon való regisztrációt követően lehet jelentkezni 2022. január 19. éjfélig. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam