2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elismerésben is részesült a SPAR és a Máltai Manufaktúra együttműködése

A kiskereskedelmi vállalat a Máltai Manufaktúra termékeinek értékesítésével megvalósított körforgásos üzleti modelljével kiérdemelte a Fenntartható jövőért díjat.

A 109 tagvállalatot tömörítő BCSDH (Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért – Business Council for Sustainable Development in Hungary) 2021-ben ötödik alkalommal adta át a Fenntartható jövőért díjat több kategóriában.

A díjjal ösztönözni szeretnék a vállalatvezetőket, hogy döntéseikbe integrálják a fenntarthatóság szempontjait, és olyan – a szokásos üzletmeneten túlmutató – üzleti megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek az üzleti szféra más szereplőinek is követhető mintául szolgálnak.

A zsűri döntése alapján a SPAR a Máltai Manufaktúra termékeinek értékesítésével megvalósított körforgásos üzleti modelljével az üzleti megoldások kategóriában nyert el díjat ebben az évben.

A SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös projektjét a Doing Good CSR Award zsűrije is fontos kezdeményezésnek ítélte meg, és a második alkalommal meghirdetett versenyén Special Mention oklevéllel értékelte. A SPAR üzleteiben megvásárolható vászontáskákból már összesen több mint 100 ezer darabot értékesítettek, hozzájárulva a Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varróüzemében dolgozó lányok és asszonyok megélhetéséhez.

Az eddig csaknem 20 ezer kézműves élelmiszertermék eladásából származó bevétel pedig a jótékonysági szervezet pátyi és gyulaji műhelyében dolgozó fogyatékkal élő, illetve hátrányos helyzetű munkavállalóinak jelent segítséget.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam