2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható számlacsomagot kínál a Takarékbank

A Takarék Fenntartható Bankszámlához a fakitermelés csökkentése érdekében kizárólag elektronikus számlakivonat érhető el, az ügyintézéshez kapcsolódó közlekedést elkerülhetővé teszi, hogy a szerződést VideoBankon keresztül is meg lehet kötni, és a számlához újrahasznosított bankkártya is igényelhető.

A számlacsomaghoz igényelhető bankkártya 85,5 százalékban újrahasznosított anyagokból készült, amelynek elkészítése 7 grammal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent, mint egy hagyományos kártyáé.

Így a biztonsági okokból néhány évente cserélődő kártya megújítása kevésbé terheli a környezetet.

A számlához köthető vásárlásokkal bármilyen plusz költség nélkül lehet a méhek megmentését támogatni, hiszen a bankkártyás fizetések kéttized százalékát a Takarékbank havonta adományként átutalja az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek – ismertette a Menedzsment Forum.

A hitelintézet már 2020-ban célul tűzte ki a méhek megmentését. Az elmúlt években ugyanis világszerte drasztikusan csökkent a mézelő méhek állománya, ami miatt veszélybe kerül a jövő generációinak élelmiszer-ellátása, hiszen száz élelmiszerből hetven előállításához szükség van a méhek beporzó munkájára.

A Takarékbank ezért partnereivel elindította nagyszabású edukációs programját, a Tehetsz méh többet! kampányt, hogy segítse a méhpusztulás megakadályozását, ösztönözze a mézfogyasztást, és támogassa a mintegy 20 ezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazatot.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB Elismerésben is részesült a SPAR és a Máltai Manufaktúra együttműködése Újabb termékeknél vált újrahasznosítható csomagolásra a Tesco A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában Nagykorú lett a román roncsautóprogram
Tovább a forrásra: mfor.hu
Vissza
Hírfolyam