2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Innovatív fogkefével bővítheti termékkínálatát a Rossmann

Újrahasznosított alumíniumváz és 100%-ban újrahasznosítható, cserélhető műanyag fej – a Skoonex startup által tervezett környezetbarát fogkefe nyerte el a Rossmann Magyarország szándéknyilatkozatát a 2021. december 1-jén megrendezett, zöld startupoknak szóló, Startup Plastic Surgery program pitch versenyén.

Főtámogatóként csatakozott idén a Rossmann Magyarország a Startup Plastic Surgery programhoz. A Klímainnovációs Közösség által indított akcelerátorprogram olyan startupötletek megvalósulását segíti, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

A drogériahálózat ezenfelül egy különdíjat is felajánlott, miszerint a kiválasztott startup termékét beemeli termékportfóliójába.

A felajánlást végül a Skoonex csapata kapta, amely egy két elemből álló, környezetbarát fogkefét tervezett.

„A Rossmann számára kiemelten fontos ügy a fenntarthatóság. Ezt mutatja többek közt a Startup Plastic Surgeryvel való együttműködésünk is. Hisszük, hogy a változás elindulásához néha elég egy jó ötlet, kitartás és egy támogató közeg. Ebben az egyenletben szeretnénk támogató közeg lenni olyan ambiciózus ötletgazdák számára, akik készek tenni a változásért" – mondta Flórián László, a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Skoonex fogkeféje újrahasznosított alumínium vázból és cserélhető, 100 százalékban újrahasznosítható műanyag fejből áll, ám a startup végső célja egy teljesen műanyagmentes, a hagyományos társaihoz hasonlóan hatékony fogkefe megalkotása.

A vállalat számára fontos mind a munkavállalók, mind a vásárlók edukációja. Létrehoztak egy ún. zöld könyvet, mely a fenntarthatóságot közérthetően magyarázza, valamint a Rossmannban kapható, olyan környezetbarát termékeket szedi össze, melyek remek alternatívaként szolgálhatnak a mindennapokban. Emellett fogyasztóit a Rossmann a YouTube-csatornáján elérhető „Zölden élj!" sorozatokkal is segíti a fenntarthatósággal kapcsolatos tömérdek információ közötti eligazodásban. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: digitalhungary.hu
Vissza
Hírfolyam