2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Schneider újra várja az egyetemisták fenntarthatóbb ötleteit

A Schneider Electric fenntarthatóság témájú innovációs versenyére a felsőoktatásban tanuló magyar diákok jelentkezését is várják. A tét nem kicsi: a legjobbak a 10 000 eurós fődíj mellett fizetett gyakornoki állást kaphatnak a vállalatnál.

Napenergiával működő víztisztító, akkumulátor Aloe vera növényből, környezetbarát energiára váltó halászok – többek között ezek az innovációk bizonyultak a legjobbaknak az elmúlt évek Schneider Go Green versenyein.

A megmérettetésre olyan merész ötleteket és fenntartható megoldásokat várnak a szervezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy egy intelligensebb és zöldebb jövőt építsünk magunknak.

A kiírók február 15-ig várják a világ minden tájáról az egyetemisták jelentkezését, akik 2-4 fős csapatokban indulhatnak. A Schneider Electric elkötelezett a sokszínűség mellett, ezért idén a részvétel feltétele, hogy a csapatokban mindkét nem képviselve legyen, emellett előírás az is, hogy a csapattagok ugyanabban az országban tanuljanak.

Az egyetemisták öt különböző kategóriában nevezhetnek:

  • Elérhető energia
  • A jövő otthonai
  • A jövő ellátási lánca
  • A jövő energiahálózatai
  • A jövő de(kódolása)

A verseny három fordulóból áll, és minden fordulót egy felülvizsgálati, értékelési és kiválasztási időszak követ, amely során eldől, hogy ki jut tovább a következő körbe. A pályázatokat és a csapatok teljesítményét a Schneider Electric szakértőiből álló zsűri értékeli majd. 

A Go Green versenyre tavaly rekordszámú, 25 000 diák jelentkezett 128 ország több mint 3000 egyeteméről. A fődíj 10 000 euró, a győztes csapat tagjai pedig a vállalat fizetett gyakornokai lehetnek, hosszú távon akár a cég munkavállalóivá is válhatnak.

„A Schneider Electricnél hiszünk abban, hogy a szabadság az innováció forrása. A Schneider Go Green programon keresztül erőteljes és szenvedélyes diákokat keresünk, akiknek merész és fenntartható ötleteik vannak. Hisszük, hogy az energiához való hozzáférés alapvető emberi jog, és ez a globális verseny új utakat kínál ehhez” – mondta el Charise Le, a Schneider Electric HR-igazgatója.

Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Ultramaraton a Hernád folyó mentén A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam