2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

25 ezer eurót érhet egy jó ötlet

Második alkalommal hirdették meg a Carbon Removal ClimAccelerator elnevezésű startupprogramot, amely üzleti, szakmai és anyagi támogatással segíti a karbonelnyelésre megoldást kínáló startupokat. 

Az Európában egyedülálló kezdeményezést a holland TU Delft, a Zürichi Műegyetem (ETH) és a magyar Klímainnovációs Közösség hozta létre, többek között az EIT Climate-KIC támogatásával. Az egy éven át tartó program végén a legjobban teljesítő startupperek 25 ezer eurós vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak ötletük megvalósítására.

Napjainkban a klímaváltozást érintő kérdések közül az egyik legsürgetőbb a szén-dioxid-kibocsátás megfékezése, amelyet az Európai Unió 2050-re vállalt klímasemlegességre vonatkozó célkitűzéseivel támogat. Ennek eléréséhez azonban nem elegendő a karbonkibocsátás csökkentése vagy leállítása, a már jelen lévő szén-dioxidot is szükséges kivonni a légkörből.

A probléma megoldásához kíván hozzájárulni a második alkalommal meghirdetett Carbon Removal ClimAccelerator program, amely Európában egyedülálló módon a karbonelnyelésre fókuszáló projektek megvalósítását segíti. 

A szervezők február 6-ig várják olyan startupok jelentkezését, amelyek ígéretes ötleteikből a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a környezeti hatás tekintetében és az üzleti életben egyaránt.

A tizenkét hónapos, három fázisból álló hibrid programban a résztvevők ötleteik továbbfejlesztésében, üzleti modelljük validálásában, saját környezeti hatásuk értékelésében, nemzetközi piaci növekedésben, valamint befektetésszerzésben kapnak segítséget.

A szükséges háttértudást, szakmai mentorálást és üzleti coachingot a karbonelnyelés témájának legelismertebb szakértői biztosítják, ezáltal a kezdeti projektekből piacképes, valódi hatást elérő vállalkozások születhetnek. Az egyéves programot teljesítő résztvevők a Carbon Removal ClimAccelerator végén összesen 25 ezer eurós támogatást nyerhetnek el.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam