2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az IKEA értékesítéseinek harmada már a fenntartható kínálatból kerül ki

„Szeretnénk megmutatni, hogy a fenntartható élet nem luxus, mindenkinek hozzá kell férnie. És ha vásárlóink eljönnek áruházainkba, praktikus megoldásokat fognak kapni ezzel kapcsolatban” – hangsúlyozta a Forbesnak adott interjúban David McCabe, az IKEA cseh–szlovák–magyar régiós kereskedelmi és fenntarthatósági vezetője.

David McCabe szerint a fenntarthatóság jó üzlet a vásárló és a vállalat számára is, „ha képesek vagyunk megújuló anyagokból készült terméket előállítani, egy fair ellátási láncon keresztül zéró kibocsátással eljuttatni a vásárlóig, akinek ettől jobb és tudatosabb lesz az élete.”

A fenntarthatóság érdekében az IKEA a termékek gyártását, a kiskereskedelmi egységek működését és a termékek élettartamát is szem előtt tartja, hiszen célul tűzte ki, hogy 2030-ra karbonsemleges, sőt karbonpozitív legyen. 

„Ennek jegyében vállaltuk, hogy a termékeink 100 százaléka megújuló és újrahasznosítható anyagokból készüljön, az átállás már elkezdődött” – közölte McCabe. Hozzátette: már minden IKEA üzlet 100 százalékban megújuló villamos energiával működik, de azon is folyamatosan dolgoznak, hogyan segíthetnek vásárlóiknak a fenntarthatóbb otthon és életmód kialakításában.

A fogyasztás hatásainak mérséklésében az igazgató szerint kiemelt szerepe van a körkörösségnek.

„Nagy hangsúlyt fektetünk a körkörös üzleti modellünk továbbfejlesztésére. Már minden áruházunkban van egy erre az elvre építő Circular Hub nevű terület, ahol bemutatjuk, hogyan lehet egy terméket újra felhasználni, felújítani, esetleg újra eladni. Ehhez szükség van arra is, hogy a termékeink – ahogy eddig is – tartósak legyenek” – mutatott rá McCabe.

Az erőfeszítéseket a vásárlók is értékelik: „a visszavásárlási szolgáltatások nagyon népszerűek”, az eladások harmada pedig már a fenntartható termékek kínálatából származik.

Neked ajánljuk
Megszabadulunk az ellentmondásos pálmaolajtól, de ez az élelmiszerek további drágulását is magával hozza MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja A fenntarthatóság jegyében dolgoknak nyílik „könyvtár” a Goethe Intézetben Ecuadortól Nigériáig, Kínától az Egyesült Államokig harcoltak a környezet megóvásáért az idei „zöld Nobel-díjasok” Kárai Dávid: Ki mint vet
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam